0 0
Witte bonen tonijnsalade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 blikjes van 160 g Tonijn in zonnebloemolie
2 eetlepels Olijfolie extra vierge
1/2 theelepel Peper en zout
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 stuks Rode ui
500 gram Witte bonen Het liefst de grote witte bonen
2 handjes Rucola

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Witte bonen tonijnsalade

Deze tonijnsalade met witte bonen is verrukkelijk en heel simpel om te maken!

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Deze tonijnsalade met witte bonen is een heerlijke salade om bijvoorbeeld bij een buffet te serveren of bij de lunch. Maar ook bij de BBQ is het een goede afwisseling op de reguliere salades. Je maakt hem heel eenvoudig met maar een paar ingrediënten. 

Zelf at ik deze tonijnsalade voor het eerst in Italië bij mijn tante, gewoon lekker bij de lunch. Je gebruikt er dan ook het beste de grote Italiaanse witte bonen voor. Die zijn echt het lekkerst. Kijk even bij de grote supermarkten of die ze hebben of bij de Turkse supermarkten. Gewone witte bonen kan natuurlijk ook maar zelf doe ik echt wat moeite om die grote bonen te bemachtigen want je proeft echt het verschil!

Hoe je hem zelf maakt vind je hieronder in de stappen. De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie). 

Eet smakelijk alvast!

witte bonen tonijnsalade 1

Steps

1
Done

TONIJNSALADE

Kijk voor de volledige ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie).
Laat twee blikjes van 160 gram tonijnstukken in zonnebloemolie uitlekken en doe de tonijn in een schaal.
Prak de tonijn en voeg ca. een halve theelepel zout, halve theelepel peper en een halve theelepel knoflookpoeder bij. Voeg 2 eetlepels olijfolie extra vierge bij en meng alles door elkaar.
Snij een rode ui in smalle reepjes en voeg bij de tonijn.
Laat ca 500 gram witte bonen uitlekken en voeg bij. Meng alles goed door elkaar.
Voeg de rucola bij als je de tonijnsalade gaat serveren anders wordt hij slap. De salade kan je al vantevoren maken en in de koelkast bewaren.
Lekker om zo te eten maar ook op brood. Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Marshmallow dip van de BBQ of uit de oven!
next
Rolo Muffins maken met je kids!
previous
Marshmallow dip van de BBQ of uit de oven!
next
Rolo Muffins maken met je kids!

Add Your Comment