• Home
  • Diner
  • Verse krokante patat (of frites if you wish)
0 0
Verse krokante patat (of frites if you wish)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Verse krokante patat (of frites if you wish)

Zelf je eigen patat maken is zo lekker! Hoe ze lekker krokant krijgt leg ik je uit.

  • Easy

Directions

Share

Ik weet het je hebt team frites en team patat. En eigenlijk ben ik beiden. Ik zeg meestal patat, lekker Hollands. Maar ook soms frietjes. I don’t care. Het is gewoon echt heel lekker en wij hebben iedere vrijdag patatdag. Dan maakt Richard verse patat en die maakt echt de lekkerste patat ever. 

Ik vond het dus wel tijd om te vertellen wat zijn speciale technieken zijn om van die heerlijke crunchy frieten te krijgen. 

Patat – Stap 1

Allereerst, very important. We gebruiken nog een gewone frituurpan. Whut, hebben jullie nog een frituurpan in huis? Ja wij hebben nog een frituurpan in huis. Geen fancy air fryer maar nog good old fashioned frituurvet. 

 

Patat – Stap 2

En ook belangrijk. Goede aardappelen. Wij hebben altijd vastkokende aardappelen, geen kruimige. 

Schil ze en snij ze in niet al te dunne reepjes. NIET WASSEN! Gewoon even droog deppen. 

 

Patat – Stap 3

Eerst voorbakken! Nog een belangrijke stap. Het voorbakken van je patat op een lagere temperatuur dan je hem afbakt. Wij bakken op 160 graden voor. 

Nu een beetje bijzondere techniek, want na het voorbakken haal je de patat eruit en dan gaat Richard er met een scherp mes voorzichtig even doorheen. Hiermee maak je de patat een beetje kapot en krijg je van die krokante uiteindes als je de patat afbakt. 

 

Patat – Stap 4

En de laatste stap. Zet de frituurpan op de hoogste stand, dat is 180 graden en bak de patat af tot hij lichtbruin is. Leg een stukje keukenpapier in een schaal zodat de patat uit kan lekken. Beetje zout erover en een klodder fritesaus, mayonaise of ketchup erbij en smullen maar! 

 

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Basisrecept voor koekjesdeeg
next
Pompoen Stoofpot
previous
Basisrecept voor koekjesdeeg
next
Pompoen Stoofpot

Add Your Comment