• Home
  • Diner
  • Spinazie stamppot met Five spice speklappen
0 0
Spinazie stamppot met Five spice speklappen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Aardappelen
600 gram Spinazie
1 grote Uien
1 teentje Knoflook
1 kilo Speklappen
1 theelepel Five spice kruiden
4 eetlepels Ketjap manis
1 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel Honing

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spinazie stamppot met Five spice speklappen

Een heerlijke aardappelen groente vlees maaltijd maar dan net anders.

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Deze combinatie is echt hmmmmmmm. Zo lekker! Een gezellige familiemaaltijd want aardappelen groente vlees maar dan net wat anders. 

De spinazie stamppot maak je op smaak met knoflook en uien en wat zout en de five spice speklappen geven een heerlijke jus die je door de spinazie stamppot kan stampen. Dat geeft net dat lekkere smaakje eraan. 

Het is snel klaar dus ideaal voor de doordeweekse maaltijd. Geen ingewikkelde toestanden. De speklappen zou je al in de middag kunnen marineren, dat is extra lekker maar als je daar geen tijd voor hebt is dat echt geen probleem want ze zijn ook heerlijk als ze meteen de pan in gaan. Bak de speklappen lekker krokant. 

Hoe je zelf deze spinazie stamppot met five spice speklappen maakt vind je hieronder in de stappen. De ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie). 

Eet smakelijk alvast!

 

Steps

1
Done

SPEKLAPPEN

Meng 1 theelepel five spice kruiden met 4 eetlepels ketjap, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 eetlepel honing en meng dit goed door elkaar. Marineer hier circa 1 kilo speklappen in en laat dit even staan (mag ook de hele middag).
Bak de speklappen in een pan om en om helemaal gaar en krokant. Bewaar een beetje spekvet om door de stamppot te doen.

2
Done

SPINAZIE STAMPPOT

Schil ca. 1 kg aardappelen en kook ze gaar.
Snij 1 ui fijn en per 1 teentje knoflook, bak dit in een grote pan of wok in 2 eetlepels olijfolie en voeg hier ca. 600 gram spinazie bij. Bak dit al roerend tot de spinazie is geslonken.
Stamp de aardappelen fijn en doe hier een scheutje spekvet van de speklappen bij. Stamp nu de spinazie erdoorheen.
Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Chimichurri kip wraps
next
Pompoenrisotto met kipworstjes
previous
Chimichurri kip wraps
next
Pompoenrisotto met kipworstjes

Add Your Comment