0 0
Pulled beef en rijst bowl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Runder / riblappen
1 eetlepel Five spice kruiden
1 theelepel Peper en zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 stuks Runder bouillonblok
5 eetlepels Ketjap manis
2 eetlepels Hoisinsaus
Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pulled beef en rijst bowl

Pulled beef met rijst en groente. Een heerlijk en gezonde maaltijd die je heel simpel zelf maakt.

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Wat een lekkere kip riep Sofia toen ze dit gerecht proefde haha. Meestal zijn de kids hier niet dol op rundvlees (kunnen ze uren op kauwen) maar deze pulled beef vond ze me een partij lekker. En terecht want het was echt zalig!

Ik wilde eens wat anders dan “gewoon” rundvlees bij de rijst dus ik maakte deze pulled beef. Beetje wokgroente en zilvervliesrijst erbij voor de vitamine en vezels et voila een mega healthy en mega lekkere maaltijd op tafel. 

Je maakt deze pulled beef heel eenvoudig alleen moet je zorgen dat je de middag thuis bent, hij moet ongeveer 4 uur stoven. Maar je kan dat natuurlijk ook de avond ervoor doen en het dan al uit elkaar trekken, in de koelkast zetten en de volgende dag alleen nog maar opwarmen en dan de hoisin saus erbij doen. Rijst koken en groente bakken en je hebt een heerlijke homemade maaltijd. 

Deze pulled beef moet je gewoon proberen, hij komt bij ons in ieder geval op het vaste menu want iedereen was er dol op. Ik had de kids een prakkie gegeven in verband met de ervaring dat ze rundvlees meestal niet zo lekker vinden. Rijst en wokgroente zijn ook geen favorieten maar Sofia had achteraf gezien toch liever onze maaltijd gehad. Dat weten we dan weer voor de volgende keer. 

Hoe je deze pulled beef heel eenvoudig zelf maakt dat lees je hieronder in de stappenbeschrijving. De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie). 

Steps

1
Done

RUNDVLEES KRUIDEN

Bestrooi 1 eetlepel five spice kruiden over 500 gram rib / runderlappen.
Bestrooi ook met 1 theelepel knoflookpoeder en peper en zout en verhit olijfolie in een braadpan.

2
Done

RUNDVLEES STOVEN

Bak de gekruide runderlappen om en om bruin op hoog vuur en voeg dan water bij tot het vlees net niet helemaal onder staat. Voeg 1 runderbouillonblok bij en 5 eetlepels ketjap.
Laat het vlees ca. 4 uur stoven op een laag vuur met de deksel schuin op de pan. Mocht het vlees droog komen te staan vul je het bij met een klein beetje water.
Trek op het laatst met 2 vorken het rundvlees uit elkaar en voeg 2 eetlepels hoisinsaus bij. Roer dit erdoorheen.
Kook zilvervliesrijst voor erbij en bak wat lekkere Aziatische wokgroente erbij en eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
broodje hete kip
previous
Broodje hete kip
next
Zoete aardappel lasagne – makkelijk en gezond!
broodje hete kip
previous
Broodje hete kip
next
Zoete aardappel lasagne – makkelijk en gezond!

Add Your Comment