0 0
Pompoen Stoofpot

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pompoen Stoofpot

Deze pompoen stoofpot is een alles in 1 gerecht. Super makkelijk en gezond en daar houden we van!

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Deze pompoen stoofpot is een simpel gerecht maar zo lekker gezellig herfstig. Alles in 1 pan wat het extra makkelijk maakt. Je bent ongeveer een half uur bezig met het snij en bakwerk maar daarna kan het lekker stoven en ruikt niet alleen je huis heerlijk, je hoeft ook helemaal niks meer te doen voor je aan tafel gaat. Alleen nog even de tafel dekken en gezellig eten samen. 

Deze stoofpot was voor 2 personen en de kinderen hebben er een klein beetje van gegeten, het zijn geen grote eters. Maar wil je hem voor 4 volwassenen maken of zijn je kinderen wel grote eters dan zou ik alles verdubbelen en heb je een heerlijke grote pan op tafel. 

 

Ingrediënten voor 2 personen

500 gram rundvlees

600 gram aardappelen (gewicht ongeschild)

1 flespompoen (of een zakje pompoen blokjes van 400 gram)

250 gram geschrapte wortels

1 ui

2 teentjes knoflook

1 vers takje tijm

1 vers takje rozemarijn

1 vers takje peterselie

1 runderbouillonblok

vloeibare boter om in te bakken

 

 

Hieronder in de beschrijving vind je de stappen hoe je de pompoen stoofpot zelf kan maken. 

Steps

1
Done

SCHILLEN EN SNIJDEN

Snij 1 flespompoen in blokjes (verwijder ook schil). Kook de pompoenblokjes ca. 10-15 minuten en stamp ze dan fijn tot een puree.
Schil ca. 600 gram vastkokende aardappelen en snij in grove blokken.
Snij 250 gram geschrapte worteltjes in plakjes en snij 1 ui en 2 teentjes knoflook in grove stukken.
Snij 500 gram rundvlees in blokjes.

2
Done

BAKKEN

Verhit vloeibare boter in een braadpan en bak hierin op hoog vuur het rundvlees rondom bruin.
Voeg de gesneden ui en knoflook bij en bak deze mee.
Voeg nu de pompoenpuree bij en roer goed door.
Voeg nu de gesneden wortels en het bouillonblok bij en giet af met ca. 200 ml water of tot het vlees goed onder staat.
Voeg de geschilde aardappelen bij.
Bind een takje verse tijm, rozemarijn en peterselie aan het elkaar en leg dit bij de stoof.
Zorg dat de stoofpot gaat pruttelen, zet het vuur laag en laat ca. 3 uur zachtjes stoven tot alles gaar is.
Dan is het klaar, eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Verse krokante patat (of frites if you wish)
next
Chow Mein met garnalen
previous
Verse krokante patat (of frites if you wish)
next
Chow Mein met garnalen

Add Your Comment