0 0
Pittige Ketjap Kip!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
900 gram Kipfilet
1 grote Ui
1 stuks Rode peper
100 ml Dikke ketjap manis Bv van Conimex
75 gram Cashewnoten
1 blokje Maggi blokje
150 ml Water
1 theelepel Nootmuskaat
2 theelepels Serehpoeder
8 teentjes Knoflook
3 eetlepels Allesbinder
Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pittige Ketjap Kip!

Een snel gerecht, deze pittige kip ketjap met cashewnoten!

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik had kipfilet in huis maar wist nog niet wat ik ermee wilde maken. Ik had op op het Pasar Colour festival bij de huishoudbeurs eens heerlijke pittige ketjap kip gegeten met cashewnoten erin en dat bleef maar door mijn hoofd malen. Dat was zo lekker namelijk! Maar ik wist totaal niet wat er allemaal in ging bij hun dus ik heb zelf een beetje geïmproviseerde ketjap kip gemaakt en die was me toch een partij lekker. 

Echt weer een lekker recept voor op de blog dus hier is het recept van deze zalige pittige ketjap kip. Dikke saus en knapperige cashewnoten. 

Serveer met witte rijst en eventueel met lekkere gebakken spitskool

Voor de volledige ingrediëntenlijst kijk je bovenaan de pagina. Klik op + bij mobiele versie. De stappenbeschrijving vind je hieronder. 

 

Eet smakelijk alvast!

 

kip ketjap 2

Steps

1
Done

SNIJDEN

Snij ca. 900 gram kipfilet in blokjes.
Snij 1 ui fijn.
Snij 1 rode peper in reepjes (verwijder eventueel de zaadjes).
Pel 8 teentjes knoflook maar laat ze heel.

2
Done

BAKKEN

Verhit olijfolie in een braadpan of wok en bak hierin de kipfilet rondom.
Voeg ui en rode peper toe.
Voeg 1 theelepel nootmuskaat en 2 theelepels serehpoeder toe en roer alles goed door elkaar. Bak op middelhoog vuur.
Voeg ca. 100 ml dikke ketjap manis toe.
Los 1 maggi blokje op in ca. 150 ml water en voeg dit toe.
Laat ca. 15 minuten op een laag vuur prutten
Voeg tot slot 3 eetlepels allesbinder toe en 75 gram cashewnoten. Laat nog ca. 10 minuten prutten.
Serveer met rijst en spitskool. Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pizza Wafelfriet!!
next
Pulled Chicken
previous
Pizza Wafelfriet!!
next
Pulled Chicken

Add Your Comment