0 0
Patatje Pulled Pork

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Procureur / Varkensschouder
2 stuks Kippenbouillonblok
4 eetlepels BBQ Saus
500 gram Patat
100 gram Geraspte kaas
Kruidenrub
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel Zwarte peper
1 theelepel Zout
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Chilipoeder
1 theelepel Gemalen komijn
1 eetlepel Bruine suiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Patatje Pulled Pork

Een patatje pulled pork is net zo lekker als het klinkt! En heel makkelijk om zelf te maken.

  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

  • Kruidenrub

Directions

Share

Dit is heaven!! Echt heaven. Niet voor iedere week want het is niet zo very healthy maar kom op. Een patatje pulled pork. Van die juicy malse langzaam gegaarde pulled pork met knapperige frietjes. Even in de oven met kaas erover en dan wat BBQ saus. Dangggg….

Oke nu ga je hem zelf maken. En dat is echt heel makkelijk, je hebt er alleen wat tijd voor nodig. De pulled pork moet namelijk langzaam garen in de oven. Zo’n 5-6 uur. Je hoeft er echt niks aan te doen, alleen even kruiden en in de oven zetten. Daarna trek je het uit elkaar en dan is het klaar om te eten. Je kan het dan op een broodje of pita eten of gewoon zo. Maar deze keer heb ik er een patatje pulled pork van gemaakt. Soort kapsalon idee maar dan met pulled pork in plaats van shoarma. Je zet het dus nog even in de oven met patat en kaas en dan is het smullen maar. 

patatje pulled pork 2

Hoe je hem zelf maakt lees je hieronder in de stappen. De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie). 

Steps

1
Done

KRUIDEN

Kijk voor de volledige ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + voor mobiele versie).
Meng 1 theelepel paprikapoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, zout, uienpoeder, chilipoeder, gemalen komijn en 1 eetlepel bruine suiker door elkaar en wrijf hier ca. 500 gram procureur / varkensschouder.

2
Done

HEEL LANG IN DE OVEN

Verwarm de oven voor op 110 graden en leg de gekruide procureur in een ovenschaal of pan (die in de oven kan).
Los 1 bouillonblok op in 300 ml water en giet dit erbij. Doe hier 4 eetlepels bbq saus bij en roer dit door.
Zet de ovenschaal of pan afgedekt in de oven en laat dit ca. 5-6 uur langzaam garen.
Doe halverwege nog ca. 300 ml water met een bouillonblok bij (zodra het andere bijna is verdampt).

3
Done

LAATSTE STAP

Haal uit de oven en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar in de pan en roer door de overgebleven saus.
Bak de patat krokant en leg in aluminium schaaltjes of een grote ovenschaal en verdeel hierover de pulled pork en ca. 100 gram geraspte kaas. Zet nog ca. 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Verdeel nog een beetje bbq saus erover en smullen maar!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Broodje kip kerrie
next
Truffel Burgers!
previous
Broodje kip kerrie
next
Truffel Burgers!

Add Your Comment