Ingredients
-
250 gram Zelfrijzend bakmeel
-
250 gram Roomboter
-
200 gram Suiker
-
2 zakjes Vanillesuiker
-
4 eieren Eieren
-
4 eetlepels Melk
-
Topping
-
1 reep van 276 gram Milka Peanut Caramel
-
200 gram Suiker
-
100 ml Water
-
100 ml Vloeibare slagroom
-
200 gram Melkchocolade
-
Vulling
-
100 gram Mon Chou
-
80 gram Roomboter
-
2 eetlepels Poedersuiker
-
50 gram Ongezouten pinda's
-
2 eetlepels Honing
Directions
Ik zag een filmpje op Pinterest waar ze een tulband vulde met een soort pindakaas vulling en ik dacht oeehhh gevulde tulband. I like it. Dus ik ging nadenken, filosoferen, fantaseren over waar ik mijn tulband mee wilde vullen. En weet je, al die tijd lag het antwoord gewoon voor mijn neus. De Milka Peanut Caramel reep is echt één van mijn favoriete repen en dit is geen gesponsord bericht! Ik wilde mijn tulband laten inspireren door deze reep (een soort hommage). Oké grapje natuurlijk, zo serieus ben ik nou ook weer niet over eten maar het klinkt leuk.
Deze tulband is dus wel geïnspireerd op die Milka Peanut Caramel reep en dat was een heel goed gelukt experiment. Ik vulde hem met een romige mon chou pinda caramel achtige vulling (nou dan ben je er eigenlijk al). Toen topte ik hem af met gesmolten chocola en romige caramelsaus en natuurlijk stukjes van die Milka reep. Et voila de Milka Peanut Caramel Tulband is geboren.
Wil je een hele makkelijke versie dan kan je ook de vulling weglaten en alleen de toppings maken. Ik denk dat hij dan ook heel lekker is maar zo’n gevulde tulband is wel heel leuk serveren!
Hoe je hem zelf maakt vind je hieronder en de volledige ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie).
Eet smakelijk alvast!
Steps
1
Done
|
TULBAND BAKKENMix 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) met 200 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker tot een romig mengsel. |
2
Done
|
VULLINGMaak eerst de caramelsaus. Doe 200 gram suiker in een steelpannetje en voeg hier 100 ml water bij. Verhit dit en roer er niet in. Laat langzaam een lichtbruine kleur krijgen. Verwarm in de tussentijd 100 ml vloeibare slagroom (even kort in de magnetron of in een pannetje, niet koken maar verwarmen anders is het temperatuurverschil te groot tussen de caramel en room). |
3
Done
|
ToppingSmelt 200 gram melkchocolade au bain marie (schaaltje boven een pannetje met water) en laat iets afkoelen. |