0 0
Meringue Citroencake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Meringue Citroencake

Een frisse Meringue Citroencake valt bij iedereen in de smaak!

  • Serves 10
  • Easy

Directions

Share

Een frisse meringue citroencake met een heerlijke lemoncurd als vulling. Daar zeg je geen nee tegen toch. Zelfs niet als de herfst al in aantocht is want juist na een lekker etentje is zo’n citroencake een heerlijke afsluiter. En de volgende dag nog een stukje bij de thee 😉

 

Hoe je zelf deze meringue citroencake maakt vertel ik je hieronder maar eerst, wat heb je ervoor nodig. 

 

Ingrediënten

Bakvorm van ca. 24 cm

Creme brulee brander (is niet ernstig als je die niet hebt)

Voor de cake:

5 eieren (op kamertemperatuur)

150 gram suiker

150 gram bloem

mespunt zout

schil van 1 citroen

Voor de meringue:

4 eiwitten

200 gram suiker

Voor de lemon curd:

2 citroenen

150 gram roomboter

2 eieren

150 gram suiker

 

Steps

1
Done

CAKE BAKKEN

Verwarm de oven in op 160 graden en vet een bakvorm in.
Klop 5 eieren met 150 gram suiker circa 5 minuten tot je een luchtig geheel krijgt.
Voeg 150 gram bloem, een mespunt zout en geraspte schil van 1 citroen bij en schep dit er rustig doorheen, niet mixen.
Giet het beslag in de bakvorm en bak ca. 40 minuten. Laat afkoelen voordat je hem doormidden snijdt.

2
Done

LEMON CURD

Pers 2 citroenen uit en voeg dit samen met 150 gram roomboter in een pannetje. Verwarm dit tot het smelt, haal dan van het vuur.
Mix in een andere kom 2 eieren met 150 gram suiker met een garde en voeg hier de gesmolten boter en citroen bij.
Maak het pannetje schoon en schenk alles weer terug in het pannetje. Verhit het geheel en blijf goed roeren tot het indikt. Laat de lemon curd iets afkoelen.
Als de cake en lemon curd beiden afgekoeld zijn snij de cake doormidden, smeer de lemon curd op de onderste laag en plaats de bovenste laag hier bovenop.

3
Done

MERINGUE

Klop 4 eiwitten met 200 gram suiker helemaal stijf. Dit kan best een tijdje duren. Circa 10-15 minuten op hoge stand.
Smeer de gevulde cake in met de meringue en haal er een creme brulee brander overheen voor het leuke gebrande effect.
Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Krokante spek (hoe je ze extra crunchy krijgt)
next
Oreo Brownies
previous
Krokante spek (hoe je ze extra crunchy krijgt)
next
Oreo Brownies

Add Your Comment