• Home
  • BBQ
  • Marshmallow dip van de BBQ of uit de oven!
0 0
Marshmallow dip van de BBQ of uit de oven!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Marshmallows bv van Frisia
200 gram Melkchocolade
300 gram Biscuitjes
Voor de caramelsaus
200 gram Suiker
100 ml Water
100 ml Room

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Marshmallow dip van de BBQ of uit de oven!

Het ultieme toetje wat je zo op tafel hebt en waar iedereen van zit te smullen!

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Voor de caramelsaus

Directions

Share

Dit is echt ons favoriete toetje. Marshmallow dip! 

Richard maakte hem een tijdje geleden voor het eerst en hij haalde het recept uit het BBQ boek van Jord Althuizen. We maken hem sindsdien heel vaak en deze marshmallow dip kan op de BBQ maar ook heel makkelijk uit de oven.

Hieronder in de stappen beschrijf ik hoe lang hij op de BBQ of in de oven moet en de volledige ingrediëntenlijst kan je bovenaan de pagina vinden (klik op + bij mobiele versie, handig als boodschappenlijstje). 

marshmallow dip 4

Het is ook nog eens een heel gezellig toetje, want je zet een grote schaal in het midden van de tafel en het is lekker dippen en scheppen met z’n allen. De chocolade onderin is lekker gesmolten en de caramelsaus bovenop maakt het extra lekker! Overbodig te zeggen dat de kids er helemaal weg van zijn, maar ook alle volwassenen doen we er een plezier mee.

Deze marshmallow dip is ook supergeschikt voor een grote groep want verdubbel de ingrediënten en pak een grotere ovenschaal en je hebt een heel gezellig en makkelijk dessert. 

marshmallow dip 5

Steps

1
Done

CARAMELSAUS

Je kan natuurlijk een kant en klare caramelsaus kopen maar zelf maken is veel lekkerder.
Doe 200 gram suiker in een pannetje met 100 ml water en zet het op het vuur. Doe er niks aan, niet roeren en laat lichtbruin worden. Het moet een caramelkleur krijgen, zet het vuur dan uit.
Verhit 100 ml vloeibare slagroom (bv even in de magnetron) en voeg dit meteen bij de caramel, goed roeren zodat het een egale saus wordt. Laat de caramelsaus afkoelen zodat hij dikker wordt.

2
Done

ALLES IN EEN SCHAAL

Breek 200 gram chocolade in stukjes en leg op de bodem van een stenen ovenschaal. Verdeel hier de marshmallows overheen. Zet deze schaal op de BBQ, ca 5-10 minuten op ongeveer 200 graden of in de oven op 180 gram ca. 5-10 minuten (afhankelijk van je oven, blijf erbij, als de bovenkant bruin wordt is hij klaar).
Giet de caramelsaus erover (je houdt wel wat over) en serveer met de biscuitjes. Dippen maar!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Snelle makkelijke currysoep (met kip en noedels)
next
Witte bonen tonijnsalade
previous
Snelle makkelijke currysoep (met kip en noedels)
next
Witte bonen tonijnsalade

Add Your Comment