• Home
  • Diner
  • Krokante spek (hoe je ze extra crunchy krijgt)
1 0
Krokante spek (hoe je ze extra crunchy krijgt)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Krokante spek (hoe je ze extra crunchy krijgt)

  • Medium

Directions

Share

Één van mijn favoriete, favoriete favo-riete dingen om te eten is krokante spek. Maar dan moet hij wel extra knapperig en krokant zijn. En laat ik daar nu de perfecte manier voor hebben, die ook nog eens supersimpel is. 

Ik maak de krokante spek namelijk in de oven! Geen moeilijke toestanden met uitbakken in de pan waar je hele huis van gaat stinken maar gewoon op een bakpapiertje in de oven. 

Easy as 1 2 3 en ik vertel je hieronder wat je precies moet doen en wat je nodig hebt. 

 

Lange plakken ontbijtspek (het liefst niet te dik)

Bakpapier 

Keukenrol

 

Zet de oven op 200 graden 

Leg de plakken ontbijtspek op een bakpapier op de bakplaat van de oven

Zet de spek circa 10-15 minuten in de oven (afhankelijk van de snelheid van je oven), ze moeten helemaal gekrompen en bobbelig zijn. Ze zijn nog niet helemaal hard nu maar dat komt met de volgende stap. 

Haal de bakplaat uit de oven en leg de plakken spek op een stukje keukenpapier, laat ze hier een paar minuten op afkoelen. Dit laatste is belangrijk want dan krijg je ze extra krokant. 

Lekker op een broodje met kip en avocado of als toevoeging op een wrap. Eet smakelijk!! 

 

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
FOOD – Chili kip (in wraps)
next
Meringue Citroencake
previous
FOOD – Chili kip (in wraps)
next
Meringue Citroencake

Add Your Comment