0 0
IJstaart met cookie dough

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 stuks Chocoladecake
1 bak Pecan Caramel roomijs
1 bak Stracciatella ijs
Voor cookie dough
150 gram Roomboter
150 gram Lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel Vanille extract
100 gram Melkchocolade
200 gram Zelfrijzend bakmeel
Decoratie
500 ml Vloeibare slagroom
100 gram Oreo koekjes
2 eetlepels Chocoladesaus bv van tova
2 eetlepels Caramelsaus bv van tova
Ook nodig
22 cm Springvorm
1 stuks Bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

IJstaart met cookie dough

  • Easy

Ingredients

  • Voor cookie dough

  • Decoratie

  • Ook nodig

Directions

Share

Deze ijstaart is al mega leuk om te serveren. 

Maar kijk eens hoe hij er van binnen uitziet. 

ijstaart met cookie dough 2

Lekker!! En ook nog eens heel makkelijk. Je hoeft alleen maar wat lagen in een springvorm te doen en op te laten stijven in de vriezer. Doe dit de dag vantevoren of in de ochtend want hij moet nog een paar uur in de vriezer staan. Maar eenmaal met serveren hoef je niet veel meer te doen alleen nog wat versieren aan de buitenkant. 

Cookie dough maak je zelf en dat wordt in de vriezer wel wat hard. Haal de ijstaart daarom ca. 10-15 minuten eerder uit de vriezer, dan heb je de tijd om te versieren en kan het cookie dough wat zachter worden met aansnijden. Gebruik een scherp mes en dan kom je er makkelijk doorheen. Iedereen puntje ijstaart en je zit te smullen! 

Steps

1
Done

EERSTE LAAG

Voor een springvorm van 22 cm
Bekleed de bodem met een rondje bakpapier.
Snij een chocoladecake in dikke plakken en bekleed hiermee de bodem. Zet dit ca. 15 minuten in de vriezer.

2
Done

TWEEDE LAAG

Snij een bak pecan caramel roomijs in plakken en verdeel deze plakken op de chocoladecake.
Zet weer 15 minuten terug in de vriezer.

3
Done

DERDE LAAG

Maak cookie dough door 150 gram roomboter op kamertemperatuur te mixen met 150 gram lichtbruine basterdsuiker en 1 theelepel vanille extract.
Schep hier 200 gram zelfrijzend bakmeel doorheen en 100 gram chocolade in stukjes gesneden.
Blijf scheppen tot je een dik deeg krijgt. Voeg eventueel een klein scheutje water bij om het deeg wat steviger te krijgen. Kneed het op het eind door met je hand en maak er een bal van.
Rol de bal uit ter grootte van de springvorm en leg hem op het ijs.

4
Done

BOVENSTE LAAG

Snij een bak stracciatella ijs in plakken en verdeel deze op het cookie dough.
Dek af met een folie en zet hem minimaal 4 uur weg in de vriezer.

5
Done

SERVEREN

Haal de ijstaart ca. 10 minuten voor serveren uit de vriezer zodat het cookie dough iets zachter kan worden voor het aansnijden.
Klop 500 ml slagroom stijf en smeer de ijstaart voor het serveren af met slagroom.
Verkruimel de oreo koekjes en versier daar de taart mee.
Verdeel wat chocolade en caramelsaus erover en je toetje is klaar!
Doe voor het wauw effect wat sterretjes in de ijstaart.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Caramel & Vanille Panna Cotta met een twist
broodje hete kip
next
Broodje hete kip
previous
Caramel & Vanille Panna Cotta met een twist
broodje hete kip
next
Broodje hete kip

Add Your Comment