0 0
Homemade Pita Gyros

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Varkensfiletlapje
1 zakje Gyros kruiden Verstegen
Olijfolie
Voor 4 grote pita's
250 gram Bloem
2 zakjes (14 gram) Gist
1 theelepel Zout
150 ml Lauw water
1/2 eetlepel Olijfolie
Bakpapier
Entourage
Rode ui
Cherrytomaatjes
Knoflooksaus
Chilisaus
IJsbergsla

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Homemade Pita Gyros

Superlekker en heel leuk om zelf te maken. Pita Gyros!

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Voor 4 grote pita's

  • Entourage

Directions

Share

Een lekkere ordinaire pita gyros, daar houdt iedereen van. En al helemaal als je dit allemaal zelf maakt. Het is makkelijker dan je denkt. Ik had al eens zelf pita’s gemaakt en die waren heerlijk. Kleine ronde pita’s die je daadwerkelijk ook open kan snijden, zo leuk dat het dan lukt. 

Maar nu had ik grote pita’s gemaakt die je niet opensnijdt maar vult als een wrap. Zo lekker! Vullen met zelfgemaakte gyros, wat eigenlijk zelf gesneden varkensreepjes is met gyros kruidenmix, dus ook supersnel gemaakt en tomaat, sla en ui erop en je hebt helemaal nog niet zo’n ongezonde pita gyros. En een leuke maaltijd om te maken vond ik zelf.

Hoe je hem maakt dat lees je in de beschrijving. De ingrediëntenlijst vind je bovenaan! 

 

pita gyros 2

Steps

1
Done

Kijk voor de ingrediënten in de ingrediëntenlijst bovenaan (klik op + voor de mobiele versie) of linksbovenaan.
Snij de varkensfiletlapjes in smalle reepjes en kruid ze met de gyros kruiden. Zet afgedekt weg in de koelkast terwijl je de pita's maakt.

2
Done

Meng de bloem met gist. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met een mixer met deeghaken en kneed tot een stevig deeg.
Doe een theedoek over de kom en laat 1 uur rijzen op een warme plek (kamertemperatuur is goed).

3
Done

Kneed het deeg nog even met je handen door en verdeel dan in 4 grote bollen.
Rol deze bollen uit met een deegroller en laat nog ca. 30 minuten op een bakpapier rijzen met een theedoek erover.

4
Done

Verhit olijfolie in een grote pan en bak hierin de gyros al roerend gaar op hoog vuur.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 230 graden en bak de pita's in ca. 5 minuten gaar.
Deze pita's zijn groot en de bedoeling is dat je ze vult als een wrap en niet opensnijdt. Vul met de gyros, tomaat, uit sla en saus. Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Aardbeien Meringue
next
Italiaanse kippendijen
previous
Aardbeien Meringue
next
Italiaanse kippendijen

Add Your Comment