0 0
FOOD – Chili kip (in wraps)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

FOOD – Chili kip (in wraps)

7 ingrediënten voor een heerlijke smaakvolle chili kip, lekker voor op een wrap!

  • Serves 4
  • Easy

Directions

Share

Ik ontvang elk seizoen een superleuke foodybox met allerlei nieuwe lekkere producten om mee aan de slag te gaan in de keuken, dat kan je voorbij zien komen in de weekvlog. Ik vind het erg leuk om daar lekkere recepten mee te verzinnen en één van de producten die er deze keer in zat was de chilisaus van Inproba met 50% minder suiker en daar had ik meteen een leuk idee voor.

Want behalve dat het ook lekker is op een broodje kan je er ook heerlijk mee koken. Zo ontstond deze zalige chili kip en daar kan je bijvoorbeeld een wrap mee beleggen. Lekker met sla en avocado, maar ook met kidneybonen, paprika of ui). 

Zo zet je weer een maaltijd voor het hele gezin op tafel. 

Wat heb je nodig voor deze heerlijke chili kip. 

 

chili kip 2

 

Ingrediëntenlijst voor 4 personen (om 4 wraps mee te beleggen met entourage)

600 gram kipfilet

1 ei

4 eetlepels bloem

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel paprikapoeder

olijfolie

100 ml chilisaus (probeer de inproba met 50% minder suiker, de smaak is super)

 

Hoe je de chili kip maakt vind je hieronder in de stappenbeschrijving. 

Steps

1
Done

CHILI KIP MAKEN

Snij 600 gram kipfilet in grove stukken.
Klop een ei los in een schaal of diep bord en doe in een andere schaal 4 eetlepels bloem.
Haal de stukken kip eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de bloem, herhaal dit met alle kip.
Leg de stukken kip op een bord en bestrooi met 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel paprikapoeder.
Verhit een flinke hoeveelheid olijfolie in een koekenpan met anti aanbaklaag (dat de bodem bedekt is met olie) en bak hierin de kip om en om bruin.
Voeg ca. 100 ml chilisaus bij en zet een deksel schuin op de pan, laat dit ca. 5-10 minuten garen.
Lekker met sla en avocado in een wrap. Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
FOOD – Zalm ovenschotel
next
Krokante spek (hoe je ze extra crunchy krijgt)
previous
FOOD – Zalm ovenschotel
next
Krokante spek (hoe je ze extra crunchy krijgt)

Add Your Comment