0 0
FOOD – Ajam Ritja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

FOOD – Ajam Ritja

Een favo uit de Indo is my favo reeks. Ajam ritja maak je snel en simpel zelf en je zit te smullen!

  • Serves 4
  • Easy

Directions

Share

Bij de toko bestel ik altijd pittige kip genaamd ajam ritja. Afgelopen weekend maakte ik weer eens zelf een rijsttafel en toen dacht ik waarom maak ik dat niet eens zelf, nog nooit geprobeerd maar ik vind het zo lekker dus waarom niet.

Wat is ritja precies en wat gaat erin? Dat heb ik helemaal uitgezocht en aan de hand daarvan een lekker recept gemaakt. Vooral veel pepers kwam ik achter, en I love it! Supersimpel maar echt zo onwijs lekker. Wel spicy, dus je moet ergens tegen kunnen maar zelfs Sofia eet het dus dan kan jij het ook šŸ˜‰

Deze ajam ritja is heel lekker met witte rijst en wat roerbakgroente. 

Hoe je ajam ritja helemaal zelf maakt dat ga ik je natuurlijk uitleggen.

 

De ingrediƫntenlijst vind je hier:

1 kg kipfilet

4 rawits (kleine rode pepers)

1 rode peper

5 teentjes knoflook

2 stengels verse sereh

4 cm verse gember

1 flinke eetlepel tomatenpuree

1 theelepel trassi

1 theelepel sambal trassi (of andere sambal)

2 blaadjes djeroek poeroet (in de toko of Turkse supermarkt verkrijgbaar)

50-100 ml water

Olijfolie om in te bakken 

 

En de stappen beschrijving vind je hieronder. Eet smakelijk alvast! 

 

ajam ritja 2

 

Steps

1
Done

BOEMBOE MAKEN

Doe 4 rawits en 1 rode peper (van beiden de zaadlijsten eruit) met 5 sjalotten, 5 teentjes knoflook, 2 stengels sereh en 4 cm djahe in een hakmolen en maal fijn tot een pasta.

2
Done

BAKKEN

Verhit wat olijfolie in een wok en bak hier de boemboe ca. 3 minuten in, roer af en toe.
Snij 1 kg kipfilet in blokjes en voeg deze bij de boemboe, roer goed door.
Voeg 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel trassi en 1 theelepel sambal bij, roer weer goed door.
Laat dit op middelhoog vuur ca. 5 minuten bakken, tot de kip gaar is.
Voeg ca. 100 ml water bij en laat nog 5 minuten op laag vuur prutten.
Serveer met groente en rijst. Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Dubbeldekker Taco’s
next
FOOD – Zalm ovenschotel
previous
Dubbeldekker Taco’s
next
FOOD – Zalm ovenschotel

Add Your Comment