0 0
Dunne bami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Kipfilet
250 gram Eiermie
250 gram Nasi/bami groente
1/4 theelepel Kerriepoeder
1 theelepel Trassipoeder
1 theelepel Djahepoeder
2 teentjes Knoflook
1 theelepel Sambal
2 stuks Maggi blokje 2 kleintjes of 1 grote
50 ml Ketjap manis

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Dunne bami

Dunne bami heb je heel snel op tafel door dit makkelijke recept!

  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik heb al twee overheerlijke bami recepten op de blog staan maar momenteel is deze dunne bami echt één van mijn favorieten. En dat wil wat zeggen want ik ben eigenlijk team rijst (rijst all day every day!). 

Als ik even snel iets wil maken, zoals nu met het warme weer, of als de kids precies moeten sporten rond etenstijd maak ik snel een pan dunne bami zodat we hem na het eten alleen op hoeven te warmen. Eitje erover en wat kroepoek erbij en dan zit je gewoon te smullen. Serveer hem bijvoorbeeld met komkommer in het zuur, lekker fris!  

Je kan deze dunne bami heel goed vega maken door de kipfilet weg te laten. Dan is ie ook nog heel erg lekker. 

 

Wat heb je nodig voor deze dunne bami:

Voor 2-4 personen

300 gram kipfilet

250 gram eiermie

250 gram gesneden nasi/bami groente

1/4 theelepel kerriepoeder

1 theelepel trassipoeder

1 theelepel djahepoeder

2 teentjes knoflook

1 theelepel sambal

2 kleine maggi blokjes

ca. 50 ml ketjap manis 

olijfolie

dunne bami 2

 

De stappenbeschrijving vind je hieronder. 

 

Steps

1
Done

KIPFILET EN GROENTE

Snij 300 gram kipfilet in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een wok en bak de kipfilet rondom bruin.
Voeg 1/4 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel trassiepoeder, 1 theelepel djahepoeder, 1 theelepel sambal en 2 uitgeperste teentjes knoflook en 2 kleine maggi blokjes bij, roer goed door.
Voeg 250 gram gesneden bamigroente bij en bak al roerend.
Voeg ca. 40 ml ketjap bij en laat op een laag vuur ca. 10 minuten prutten.

2
Done

BAMI

Kook in de tussentijd 250 gram eiermie zoals op de verpakking staat aangegeven en laat uitlekken.
Meng de bami, groente en kip goed door elkaar en voeg de laatste 10 ml ketjap bij.
Serveer met een gebakken eitje en wat kroepoek. Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Caprese burger
next
Luchtige American Pancakes
previous
Caprese burger
next
Luchtige American Pancakes

Add Your Comment