1 0
Curry Stoofschotel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Rundvlees
3 teentjes Knoflook
1 stuks Rode peper
1/2 theelepel Gemalen komijn
1/2 theelepel Gemalen koriander
1/4 theelepel Kurkuma
1 theelepel Garam Masala kruiden
1 theelepel Gehakte gember
1 theelepel Serehpoeder
4 stuks Gedroogde limoenbladeren Kaffir limoenbladeren (bij toko of Turkse supermarkt)
3 kleine blokjes Maggi blokje Gemengd met 400 ml water
100 ml Kokosmelk

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Curry Stoofschotel

Wat een zalige geur in je huis met deze curry stoofschotel!

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Een stoofschotel is zo lekker huiselijk vind je niet. Je huis gaat er lekker van ruiken en nog een voordeel, het meeste werk doe je in de middag, dan staat hij een paar uur op en tegen de tijd dat je kan eten hoef je niet zo heel veel meer te doen. Dat gezegd hebbende is deze curry stoofschotel ook gewoon ongelofelijk lekker en het is heel eenvoudig die authentieke curry smaak gewoon zelf in je eigen keuken te creëren. 

curry stoofschotel 2

Je kan deze curry stoofschotel eten met rijst maar lekker dippen met naan brood is ook een manier. Of gewoon allebei als je niet kan kiezen. 

Hoe je deze curry stoofschotel zelf maakt vind je hieronder in de stappenbeschrijving. De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie, dan klapt hij uit). 

 

Eet smakelijk alvast! 

curry stoofschotel 3

Steps

1
Done

KRUIDENPASTA MAKEN

Doe 3 teentjes knoflook met 1 rode peper, een 1/2 theelepel gemalen komijn, een 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/4 theelepel kurkuma in een hakmolen en maal fijn tot een pasta.

2
Done

RUNDVLEES

Snij 500 gram rundvlees in blokjes. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de kruidenpasta bij.
Voeg nog 1 theelepel garam masala kruiden, 1 theelepel serehpoeder en 1 theelepel gehakte gember (pasta) bij en bak dit mee.
Los 3 maggi blokjes in 400 ml water en giet dit bij het vlees.
Voeg tot slot 100 ml kokosmelk en 4 limoenbladeren bij.
Laat ca. 3-4 uur stoven op een laag vuur met de deksel erop (voeg tussendoor eventueel wat water bij zodat het niet droog komt te staan.
Serveer met rijst en groene groene (en Naan brood om te dippen). Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Mini Quesadillas met gehakt
next
Zabaglione – een zalige dessertsaus met maar 3 ingrediënten
previous
Mini Quesadillas met gehakt
next
Zabaglione – een zalige dessertsaus met maar 3 ingrediënten

Add Your Comment