0 0
Crispy Appeltaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Crispy Appeltaart

Een hele knapperige verse appeltaart. Die bak je heel eenvoudig zelf!

  • Serves 10
  • Easy

Directions

Share

Ik bakte kort geleden zo’n echte Amerikaanse applepie waarbij de bovenkant ook helemaal bekleed is met deeg. Oh zo lekker en knapperig maar ik dacht dat kan knapperiger. Ik heb er vervolgens één gebakken met een heerlijke krokant laagje peccanoten en amandelschaafsel erop. En dat was een succes. Zo ontstond de crispy appeltaart en die kan je heel eenvoudig zelf bakken met dit recept! 

 

Ingrediënten voor een bakvorm van 26 cm

1 kg zoete appels

120 gram suiker

50 gram bruine suiker

2 eetlepels citroensap

400 gram bloem

300 gram roomboter

2 eetlepels suiker

200 gram pecannoten

25 gram amandelschaafsel

3 eetlepels suiker

1 ei

 

Hoe je deze crispy appeltaart zelf bakt vind je onderaan in de beschrijving. 

 

Steps

1
Done

DEEG

Doe 400 gram bloem met 300 gram koud roomboter en 2 eetlepels suiker in een keukenmachine met hakmolen en maal dit fijn. Voeg ca. 50 ml water toe tijdens het hakken. Zodra er een deeg vormt, haal het eruit en kneed nog een paar goed door met je handen. Rol in plastic folie en zet even kort in de koelkast.

2
Done

VULLING

Schil 1 kg zoete appels en snij in plakjes, voeg hier 120 gram gewone suiker en 50 gram bruine suiker en 2 eetlepels citroensap bij. Roer goed door elkaar, zet even apart.

3
Done

APPELTAART

Hak 200 gram pecannoten en 25 gram amandelschaafsel fijn in de hakmolen.
Haal het deeg uit de koelkast en kneed nog een keer door. Hou 1/3 van het deeg apart voor de bovenkant, rol het andere deel uit en bekleed hiermee een ingevette bakvorm.
Verdeel de vulling hierover (als er erg veel vocht onderin de schaal zit van de appels haal ze er dan uit met een zeeflepel).
Rol de bovenkant uit en bekleed hiermee de appeltaart. Maak in het midden vier inkepingen.
Klop een ei los in een schaaltje en besmeer hiermee de bovenkant van de taart. Bestrooi met suiker en met de fijngehakte pecannoten en amandelschaafsel.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de appeltaart circa 50 minuten. Kan warm en koud gegeten worden.
Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Chow Mein met garnalen
previous
Chow Mein met garnalen

Add Your Comment