0 0
Chow Mein met garnalen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Chow Mein met garnalen

Chow Mein is een heerlijk noedelgerecht en met dit makkelijke recept staat het zo op tafel!

  • Easy

Directions

Share

Chow Mein is een Chinees gerecht met noedels. Ik had het nog nooit gemaakt maar ik hou van noedels en van Chinees dus dat kon niet missen. En lekker dat het was! En ook nog eens alles in 1 pan dus geen ingewikkelde toestanden maar een heerlijke gerecht op tafel waar iedereen blij van wordt.

Ik heb bekeken wat er allemaal in gaat, maar er zijn zoveel varianten dat je er helemaal je eigen draai aan kan geven. Je kan kiezen uit verschillende soorten groentes, afwisselen met kruiden en smaakmakers en dan heb je zo je eigen Chow Mein gemaakt. 

Ik had gekozen voor paksoi, shiitakes en peen julienne en dat was een heerlijke combi, gebakken met geperste knoflook, rode peper en verse gember, yum! 

Daarnaast had ik de garnalen gemarineerd in sojasaus, vissaus, zwarte peper en five spice kruiden. En voor de groente en noedels een basis gemaakt van oestersaus en bouillon. Al die heerlijke ingrediënten maken dit tot een super heerlijke en makkelijk te maken Chow Mein recept!

 

Ingrediënten voor 3-4 personen

450 gram garnalen (rauw en ongepeld)

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel vissaus

1 eetlepel rice wine vinegar (rijstwijn azijn)

1/2 theelepel five spice kruiden

1 theelepel zwarte peper 

Paar stengels paksoi

100 gram shiitakes

100 gram peen julienne

1 rode peper

1 cm verse gember

3 teentjes knoflook

250 gram eiermie

3 eetlepels oestersaus

2 maggi bouillonblokken met 250 ml heet water

 

Hoe je zelf deze heerlijke Chow Mein maakt dat vind je hieronder in de stap voor stap beschrijving. 

Steps

1
Done

GARNALEN

Laat 450 gram garnalen ontdooien, pel ze en dep ze droog met een keukenpapiertje.
Marineer de garnalen in 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rice wine vinegar, 1 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel five spice kruiden. Laat dit ca. 10 minuten staan.
Verhit olie in een grote pan of wok en bak hierin de garnalen op hoog vuur rondom gaar. Haal de garnalen uit de pan en zet ze apart.

2
Done

GROENTES

Snij 1 rode peper in fijne reepjes (verwijder zaadlijsten), pers 3 teentjes knoflook fijn en snij 1 cm verse gember fijn.
Snij een paar stengels paksoi in reepjes, en snij 100 gram shiitakes in reepjes.
Verhit olie in de wok waarin je net de garnalen hebt gebakken en bak hierin ca. 1 minuut al roerend de rode peper, knoflook en gember.
Voeg de paksoi, shiitakes en peen jullienne bij en bak dit ca. 5 minuten onder af en toe roeren.

3
Done

CHOW MEIN

Kook de eiermie zoals op de verpakking staat aangegeven.
Doe 3 eetlepels oestersaus in een schaaltje, voeg hier 2 maggi bouillonblokjes (of 1 kippenbouillonblok) bij en 250 ml heet water en roer dit door elkaar. Voeg dit mengsel bij de groente.
Voeg de uitgelekte mie bij de groente en roer goed door.
Voeg tot slot de garnalen bij en bak alles nog ca. 5 minuten al roerend.
Alles in 1 pan, eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pompoen Stoofpot
next
Crispy Appeltaart
previous
Pompoen Stoofpot
next
Crispy Appeltaart

Add Your Comment