0 0
Chimichurri kip wraps

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Voor de chimichurri saus
1 handje Verse platte peterselie
1 handje Verse koriander
1 handje Verse oregano
1 stuks Rode ui
3 teentjes Knoflook
1 theelepel Chili vlokken
1 eetlepel Citroensap
50 ml Olijfolie
naar smaak Peper en zout
1 eetlepel Witte wijn azijn
1 eetlepel Suiker Optioneel maar maakt het iets minder zuur
Overige ingrediënten
500 gram Kippendijen
4 stuks wraps
2 stuks Avocado
50 gram IJsbergsla

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Chimichurri kip wraps

Deze zalige chimichurri kip wraps maak je razend snel en zijn vers en mega gezond.

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Voor de chimichurri saus

  • Overige ingrediënten

Directions

Share

Chimichurri kip wraps heb ik vandaag op de blog staan en dat is echt mega easy om te maken, gezond en superrrr lekker. Wij hebben echt zitten smullen en ik vond het heel fijn dat ze zo snel klaar waren. 

De chimichurri saus is een groene pittige saus afkomstig uit Argentinië en vaak gegeten bij vlees. Je maakt hem in een hakmolen of keukenmachine dus dat is een kwestie van de ingrediënten erin gooien en fijnmalen. Daar marineer je, in dit geval, de kippendijen mee en die zet je in de oven. Dan is het alleen nog maar een kwestie van de avocado snijden en wachten tot de kippendijen gaar zijn. De wraps ermee beleggen en klaar ben je. Een healthy wrap! 

Kipfilet kan natuurlijk ook! Maar kippendijen zijn zo heerlijk mals en echt wel eens lekker voor de afwisseling op kipfilet. 

Hoe je de chimichurri kip wraps maakt zie je in de stap voor stap beschrijving hieronder. De ingrediëntenlijst vind je bovenaan (klik op + bij de mobiele versie).

Eet smakelijk!

chimichurri kip wraps 3

Steps

1
Done

CHIMICHURRI SAUS

Doe een handje verse platte peterselie, een handje verse oregano, een handje verse koriander, 3 teentjes knoflook, 1 rode ui en een theelepel chilivlokken in een hakmolen. Voeg daarbij, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel witte wijn azijn en 50 ml olijfolie en peper en zout naar smaak. Voeg optioneel nog een eetlepel suiker bij om de saus iets milder te maken.
Maal alles fijn in de hakmolen tot een saus.

2
Done

KIPPENDIJEN

Marineer 500 gram kippendijen in de helft van de chimichurri saus en zet de andere helft apart.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak hierin de kippendijen circa 20-30 minuten in een stenen ovenschaal tot ze helemaal gaar zijn.

3
Done

WRAPS

Snij de 2 avocado's in plakjes. Snij de kippendijen in plakken.
Beleg 4 wraps met ijsbergsla en leg hierop de avocado. Leg de plakjes kippendijen hierop en verdeel de overgebleven saus hierover.
Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pittige Chili met rijst
next
Spinazie stamppot met Five spice speklappen
previous
Pittige Chili met rijst
next
Spinazie stamppot met Five spice speklappen

Add Your Comment