0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Voor de carne asada
500 gram Biefstuk
2 teentjes Knoflook
150 ml Olijfolie
1/2 theelepel Gemalen koriander
1 eetlepel Limoensap
1/2 theelepel Chilipoeder
1/2 theelepel Peper en zout
Vulling burrito
4 stuks Grote wraps
1 blikje Zwarte bonen
1 blikje Mais
2 grote Avocado
4 stuks Eieren
Voor de rijst
200 gram Basmati rijst Gewicht is ongekookt
2 stuks Sjalotten
1 klein blikje Tomatenpuree
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel Chilipoeder
1 theelepel Gemalen koriander
Voor de saus
4 eetlepels Fritesaus
1 eetlepel Sriracha saus
1 theelepel knoflookpoeder

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Burrito met Carne Asada

Easy maar zo lekker! Deze burritos maak je heel snel en eenvoudig en zijn echt the bomb.

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Voor de carne asada

  • Vulling burrito

  • Voor de rijst

  • Voor de saus

Directions

Share

Laat de lange ingrediëntenlijst je niet afschrikken want het valt echt mee! Sommige dingen heb je vast al in huis en sommige dingen staan er dubbel in omdat ik dat zelf handig vind. Zo zie je wat je per onderdeel nodig hebt en hoef je niet de hele lijst te doorzoeken. 

Deze burrito’s zijn zo fantastisch lekker. Elke keer zie ik van die geweldige burrito’s voorbij komen in mijn tijdlijn van Instagram. Dat is dan van die foodtrucks in Amerika of van Mexicaanse restaurants. En ik dacht, dat kunnen we zelf toch ook wel!

Burrito verschilt van de andere wrap recepten omdat daar altijd rijst en bonen in zitten. Dat vind ik een super combinatie en is ook nog eens gezond. We hebben gekozen voor een vulling van carne asada. Dat is gemarineerde gegrilde steak. En nog veel meer entourage. 

In de video zie je hoe ik hem maak en dan zie je eigenlijk hoe simpel het is en niet geheel onbelangrijk, hoe je hem moet vouwen zodat niet alles er weer uit pl**rt als je hem aan het eten ben.

In de stappenbeschrijving beneden aan de pagina vind je ook een uitgebreide instructie. Super simpel! 

Eet smakelijk alvast! 

Steps

1
Done

VLEES MARINEREN

Check voor de volledige ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie).
Meng in een schaaltje 150 ml olijfolie met een 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel peper, 1/2 theelepel chilipoeder en 2 uitgeperste teentjes knoflook en marineer hier ca. 500 gram biefstuk in. Laat dit het liefst een paar uur staan in de koelkast.

2
Done

RIJST BAKKEN

Kook 200 gram rijst zoals op de verpakking staat aangegeven en laat uitlekken.
Snij 2 sjalotten fijn en bak deze in een klein beetje olijfolie glazig. Voeg hier de gekookte rijst bij en roer goed door.
Voeg 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemalen koriander en 1 theelepel chilipoeder bij en voeg tot slot 1 blikje tomatenpuree bij. Roer alles goed door en laat een paar minuten bakken onder goed omscheppen.

3
Done

SAUS MAKEN EN EI BAKKEN

Doe 4 eetlepels fritesaus (of mayonaise) in een schaaltje en voeg hier een eetlepel sirachasaus bij (hete chilisaus) en 1 theelepel knoflookpoeder en roer goed door.
Bak 4 eieren in een pan op elke kant.

4
Done

VLEES GRILLEN

Grill het gemarineerde vlees kort zodat het nog mooi roze van binnen is. Snij het vlees daarna in smalle reepjes of blokjes.

5
Done

BURRITO VULLEN

Leg een grote wrap op een stuk aluminiumfolie en vul deze in het midden met rijst, een schep zwarte bonen en mais, een halve avocado in plakken gesneden, de saus, het vlees en leg hierop het ei. Vouw dubbel en vouw de zijkanten naar binnen, rol op in folie.
Zie de video hoe je de burrito het beste kan oprollen.
Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ajam Roedjak – Indo is my favo!
sambaleieren
next
Sambaleieren – Indo is my favo!
previous
Ajam Roedjak – Indo is my favo!
sambaleieren
next
Sambaleieren – Indo is my favo!

Add Your Comment