0 0
Bulgogi Bowl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bulgogi Bowl

Deze Bulgogi bowl ziet er misschien indrukwekkend uit maar je maakt hem heel eenvoudig zelf met dit recept!

  • Serves 2
  • Easy

Directions

Share

Bulgogi? Wat is dat vraag je je misschien af. Misschien wel het lekkerste wat je ooit gegeten hebt! 

Oké misschien een beetje overdreven maar het is zo onwijs lekker. Het is een Koreaans vleesgerecht. Gemarineerd met onder andere peer. Ja je leest het goed, peer. En natuurlijk nog wat andere gerechten maar deze vond ik toch wel heel bijzonder. Alle ingrediënten tezamen geven de bulgogi zo’n lekkere smaak. I love it. 

En het is ook nog eens supersimpel, je kan het gewoon maken voor de doordeweekse dag. De bulgogi bowl is misschien wel wat tijdrovender omdat je te maken hebt met veel verschillende ingrediënten die allemaal tegelijk klaar moeten zijn maar het is echt goed te doen en zo de moeite waard want los van het feit dat deze bulgogi bowl heel lekker is, is hij ook nog eens gezond. Twee vliegen in 1 klap. Ook leuk om te serveren als je visite hebt. Iedereen zo’n heerlijke bowl voor zich en iedereen zit gegarandeerd te smullen. Wij aten onze vingers erbij op en dan deel ik het recept uiteraard met jullie. 

 

Wat heb je allemaal nodig voor 2 bulgogi bowls. 

Ingrediënten

2 biefstukken van ca. 150 gram per stuk

1 peer 

3 teentjes knoflook

1 cm verse gember

1 eetlepel bruine suiker

1/2 eetlepel sriracha saus 

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel sesamolie

Voor de rest van de bowl (groente is uiteraard naar keuze)

Worteltjes

Shiitake en kastanjechampignons

Avocado

Rijst

Sesamzaadjes 

2 eieren

 

Hieronder vertel ik je hoe je de bulgogi moet marineren en bereiden. En uiteraard hoe je de rest van de bowl op smaak krijgt. 

Steps

1
Done

MARINADE

Het handigste is als je een sluitzak gebruikt voor de marinade, maar mocht je dat niet hebben dan voldoet een schaal ook uiteraard.
Doe 1 peer samen met 3 teentjes knoflook en 1 cm verse gember in de hakmolen en maal fijn.
Snij 2 biefstukken van ca. 150 gram per stuk in hele smalle plakjes.
Doe dit in de sluitzak of schaal tezamen met het mengsel.
Voeg hier 1 eetlepel bruine suiker, 3 eetlepels sojasaus, 1/2 eetlepel srirachasaus en 1 eetlepel sesamolie bij en meng alles goed door elkaar.
Laat dit ca. 1 uur in de koelkast staan (langer mag uiteraard ook).
Haal het vlees voor het bakken met een tang uit de zak of schaal zodat je nog niet alle marinade meebakt. Bak in een pan of wok op hoog vuur rondom bruin en voeg op het laatst nog een paar minuten de marinade bij.

2
Done

DE BOWL

Voor de bowl kook je de rijst volgens de verpakking.
Bak de shiitakes en champignons met wat sesamzaadjes en een scheutje sojasaus.
De worteltjes koken.
En de avocado in plakjes.
Verdeel in elke bowl wat rijst en verdeel hier alle ingrediënten overheen. Bak op het laatst 2 eitjes en leg die erop.
Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Oreo Brownies
next
Basisrecept voor koekjesdeeg
previous
Oreo Brownies
next
Basisrecept voor koekjesdeeg

Add Your Comment