1 0
Broodje kip kerrie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Kipfilet
2 stuks Sjalotten
3 teentjes Knoflook
1 stuks Rode peper
1 afgestreken eetlepel Kerrie masala
2 stuks Maggi blokje
50 ml Kookroom light
2 eetlepels Allesbinder

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Broodje kip kerrie

Een zalig broodje kip kerrie! Die maak je gewoon helemaal zelf.

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik kan intens blij worden van brood. Heerlijk vers brood, of een lekker afbak broodje, ik zou niet zonder kunnen. Daarom is een koolhydraat arm dieet ook echt niks voor mij. Dan zou je dit heerlijke broodje kip kerrie moeten missen! Mij niet gezien. 

Je hebt van die Surinaamse toko’s waar je van die zalige broodjes kip kerrie kan halen en die kans laat ik niet snel aan mij voorbij gaan. Maar het leek me ook erg leuk om zelf eens zo’n broodje kip kerrie te maken. Dat is makkelijker dan je denkt en je hebt helemaal niet zoveel ingrediënten nodig. 

Ik maak hem iets anders dan het kip kerrie gerecht die ik al op de blog heb staan. Die heerlijke rijst met kip en groente.

Deze versie is echt geschikt voor op een broodje. Lekker juicy met die saus en heerlijk van smaak. 

De kerrie massala kruiden haal je gewoon bij de supermarkt (zit in een zakje) of bij een toko. 

kerrie masala

 

Dit broodje kip kerrie kan je goed combineren met de komkommers in het zuur. Dat recept vind je hier

broodje kip kerrie 3

 

Hoe je de kip kerrie zelf maakt vind je onderaan in de beschrijving. 

 

Steps

1
Done

BOEMBOE MAKEN

Het recept is voor ca. 2 personen. De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie).
Doe 2 sjalotten, 3 teentjes knoflook en 1 rode peper (zonder zaadjes) in de hakmolen en maal dit tot een boemboe.

2
Done

KIPFILET

Snij de kipfilet in reepjes en verhit olie in een pan of wok.
Bak eerst de boemboe ca. 2 minuten al roerend en voeg dan de kipfilet bij.
Voeg 1 afgestreken eetlepel kerrie massala poeder bij en roer goed door.
Voeg 2 maggi blokjes (of 1 kippenbouillonblok) bij en ca. 200 ml water.
Zet het vuur laag en laat ca. 10 minuten zachtjes prutten.

3
Done

ROOM EN BINDEN

Voeg op het laatst nog 50 ml kookroom bij en 2 eetlepels allesbinder en laat nog ca. 5 minuten indikken.
Bak broodjes af en vul ze met de heerlijke kip kerrie.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
sambaleieren
previous
Sambaleieren – Indo is my favo!
next
Patatje Pulled Pork
sambaleieren
previous
Sambaleieren – Indo is my favo!
next
Patatje Pulled Pork

Add Your Comment