0 0
Broodje hete kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Kipfilet
1 stuks Rode ui
100 gram Champignons
Chilisaus
1/2 eetlepel Sriracha saus Hele hete rode saus
1 eetlepel Cajun kruiden
2 stuks Italiaanse bollen
2 eetlepels Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Broodje hete kip

Zelf een snel en lekker broodje hete kip maken? Dat kan met dit heerlijke recept. Snel op tafel en laag in vet en kcal.

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Oeh dit broodje hete kip was zo lekker die moest ik gewoon met jullie delen! En zo snel gemaakt ook nog eens. Laag in vet en kcal dus je hoeft je niet schuldig te voelen. Wij hebben een heerlijke Italiaanse bol gekozen voor deze hete kip. Bij de Albert Heijn hebben ze trouwens tegenwoordig van die afbak Italiaanse bollen en die zijn me een partij lekker. Ik vind het wel handig, dan heb je altijd een lekker broodje in huis die je even af kan bakken. 

Je kan er natuurlijk voor kiezen om hier nog meer groente doorheen te doen. Zoals bijvoorbeeld paprika of courgette. Ik koos voor rode ui en champignons want dat zijn mijn 2 favorieten en dat paste er ook echt goed bij. 

Voor de chilisaus heb ik geen exacte hoeveelheid ingevoerd want dat is een kwestie van een paar keer goed in de fles knijpen. Met cajun kruidenmix heb je je kip meteen goed op smaak. 

En eerlijk, ik denk dat met een beetje meer groente deze hete kip ook heerlijk is met rijst en dan heb je een super easy en healthy avondmaaltijd. 

Echt een aanrader dit broodje hete kip. Maken dus!

De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie). Het stappenplan vind je hieronder. 

Eet smakelijk alvast! 

Steps

1
Done

KIPFILET

Snij 400 gram kipfilet in reepjes en bestrooi deze met 1 eetlepel cajun kruiden, roer goed door.
Snij 1 rode ui en 100 gram champignons in plakjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet al roerend.
Voeg de rode ui en champignons bij en laat nog ca. 5 minuten op hoog vuur bakken.

2
Done

HET SPICY GEDEELTE

Doe ca. een halve eetlepel sriracha saus bij de kip en roer dit erdoorheen. Meer mag ook, maar sriracha is very spicy dus kijk uit.
Voeg nu de chilisaus bij, dat is een zoetige saus en maakt het dus niet veel heter. Doe een paar flinke knepen (in de fles) erbij zodat de kip goed bedekt is met de saus. Roer goed door. Laat nog een paar minuten op een laag vuur staan.
Broodjes ermee beleggen en smullen maar!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
IJstaart met cookie dough
next
Pulled beef en rijst bowl
previous
IJstaart met cookie dough
next
Pulled beef en rijst bowl

Add Your Comment