0 0
Basisrecept voor koekjesdeeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Basisrecept voor koekjesdeeg

  • Medium

Directions

Share

Die uitstekertjes van de AH zijn zo leuk. Mijn kids vinden het heerlijk om allerlei woorden te bakken. Maar je moet wel goed koekjesdeeg hebben want anders lijkt het nergens naar en zijn ze niet lekker. 

Reden voor mij om een heerlijk basisrecept voor koekjesdeeg op de blog te zetten. Supermakkelijk en ze zijn ook nog eens om te smullen. 

Gezellig een middagje koekjes bakken samen met je kids. Dit is het recept. 

 

Ingrediënten voor een heleboel koekjes

250 gram roomboter

250 gram lichtbruine basterdsuiker

1 ei

1 theelepel vanille extract 

300 gram zelfrijzend bakmeel

 

Ook nodig: bakpapier

 

Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Mix de roomboter met de basterdsuiker met een ei en een theelepel vanille extract met een mixer tot een romig mengsel. 

Voeg het zelfrijzend bakmeel bij en schep dit erdoorheen (niet mixen). Blijf goed scheppen met een lepel of spatel tot je een stevig koekjesdeeg hebt (in het begin is het nog kruimelig maar na een tijdje scheppen en drukken met de lepel heb je een goed koekjesdeeg).

Bestrooi een glad oppervlak met bloem of meel en rol een deel van het koekjesdeeg uit (in delen gaat het makkelijker), als het plakt dan bestrooi je het deeg ook met een beetje bloem en ga je er met de roller overheen tot een dikke plak. 

Steek de koekjes uit en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. 

Bak ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bulgogi Bowl
next
Verse krokante patat (of frites if you wish)
previous
Bulgogi Bowl
next
Verse krokante patat (of frites if you wish)

Add Your Comment