0 0
Babi Ketjap van speklappen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Babi Ketjap van speklappen

  • Easy

Directions

Share

Met het oog op de babi ketjap lowkcal versie die op de blog staat (die vind je hier) vond ik het wel kunnen om ook een mega niet lowkcal babi ketjap te delen. Namelijk een babi ketjap van speklappen!! Ik zat al er al een tijdje mee in mijn hoofd, nog nooit gegeten maar het leek me zo lekker.

Gisteravond (ja zo vers kunnen blogs zijn) wist ik niet wat ik wilde eten en ineens schoten die babi ketjap speklappen door mijn hoofd. Lekker met rijst en wat spitskool. 

Ik huppelde naar de supermarkt om speklappen te halen en de rest van de ingrediënten, het meeste had ik al in huis. Tenminste dat dacht ik want ik kwam thuis, geen ketjap. Lastig verhaal om babi ketjap van speklappen te maken zonder ketjap. Gelukkig woont mijn vriendin om de hoek en dat was mijn reddende engel. Met de ketjap in de aanslag ging in aan de slag en het werd lekkerder en lekkerder. Ik ga je vertellen wat je nodig hebt om zelf deze te lekkere babi ketjap van speklappen te maken. Zo makkelijk en snel! 

 

Ingrediënten voor 3-4 personen

1 kilo speklappen (gewone, niet a la minute)

150 ml ketjap

4 sjalotten

3 teentjes knoflook

1 theelepel serehpoeder

1 theelepel djahepoeder

1 theelepel trassipoeder

1 koffielepel (of 1,5 theelepel) sambal trassi

2 eetlepels bruine suiker

(de kruiden haal je bij de toko, Turkse supermarkt maar tegenwoordig hebben alle grote supermarkten deze kruiden wel, de trassi kan ook eventueel in pastavorm, dan gebruik je ook een theelepel door de boemboe)

 

 

Hieronder in de beschrijving lees je stap voor stap hoe je de babi ketjap maakt. 

Steps

1
Done

VOORBEREIDING

Maak de boemboe door 4 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel djahepoeder, 1 theelepel trassipoeder en 1 koffielepel sambal trassie in een hakmolen fijn te malen.

2
Done

BEREIDING

Snij 1 kilo speklappen in smalle reepjes.
Verhit een wok of pan met anti aanbaklaag, je hebt geen olie of boter nodig om te bakken.
Bak de helft van de speklappen rondom bruin, schuif naar de zijkant en bak dan de andere helft.
Zodra alles bruin is voeg de boemboe bij, roer goed door.
Voeg 150 ml ketjap bij en 2 flinke eetlepels bruine suiker.
Zet het vuur laag en laat nog circa 30 minuten prutten.
Serveer met (gebakken) rijst en spitskool of lekker komkommer in het zuur (alle recepten vind je op de blog).
Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Beefreepjes in peperroomsaus met tagliatelle
previous
Beefreepjes in peperroomsaus met tagliatelle

Add Your Comment