0 0
Ajam Roedjak – Indo is my favo!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kilo Kippendijen
3 eetlepels Tamarinde
2 stuks Rode peper
1 grote Ui
4 teentjes Knoflook
1 theelepel Trassi
1 theelepel Laos
1 eetlepel Bruine suiker
2 eetlepels Ketjap manis
1 stuks Serehstengel
4 stuks Djeroek poeroetblaadjes
1 eetlepel Santen
Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ajam Roedjak – Indo is my favo!

Een heerlijke Indo is my favo. Deze ajam roedjak maak je gewoon helemaal zelf!

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Het is alweer veeeeel te lang geleden sinds ik een Indo is my favo recept online heb gezet dus ik heb weer mijn best gedaan voor een lekker recept. Deze ajam roedjak is superlekker en makkelijker om te maken dan je denkt. 

De meeste van de ingrediënten voor deze ajam roedjak vind je gewoon in de supermarkt maar mochten ze het niet hebben kijk dan eens bij de Turkse supermarkt, die hebben ook echt heel veel, of de Indonesische toko. 

Wil je de heerlijke ajam roedjak zelf maken kijk dan onderaan in de beschrijving. De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie). 

Serveer met witte rijst of gebakken rijst

Eet smakelijk!
ajam roedjak 2

 

Steps

1
Done

KIP MARINEREN

Kijk voor de volledige ingrediëntenlijst boven aan de pagina (klik op + bij mobiele versie, handig als boodschappenlijstje).
Snij 1 kilo kippendijen in blokjes en marineer deze in 2 eetlepels vloeibare tamarinde. Laat ca. 30 minuten tot een uur staan.
Verhit olijfolie in een wok en bak op hoog vuur de kippendijen rondom bruin, gaar hoeft nog niet.
Schep de kippendijen eruit en leg apart op een bord.

2
Done

DE KRUIDENPASTA

Maak een pasta van 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 2 rode pepers zonder zaadlijsten, 1 theelepel trassi (poeder of pasta), 1 theelepel laospoeder. Maal fijn in een hakmolen.
Verhit opnieuw olijfolie in de wok en bak hierin de pasta voor een paar minuten.
Doe hier na een paar minuten ca. 400 ml water bij, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel bruine suiker en een stuk santen (harde kokos) ter grootte van een eetlepel.

3
Done

STOVEN

Zodra de santen is opgelost voeg de kippendijen bij en roer goed door. Voeg 1 stengel sereh bij en 4 djeroek poeroetblaadjes (verkrijgbaar bij de toko of Turkse supermarkt).
Laat dit nog ca. 1 uur stoven op een laag vuur.
Serveer met rijst.
Eet smakelijk!

Sanne

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hartjes cakjes
previous
Hartjes cakejes voor Valentijnsdag
next
Burrito met Carne Asada
hartjes cakjes
previous
Hartjes cakejes voor Valentijnsdag
next
Burrito met Carne Asada

Add Your Comment